Bárányhús bontása | Miele Főzőiskola

Bárányhús bontása
Miele 2015. 07. 06.
Bárányhús bontása
A bárány bontási részei a felhasználást illetően: fej, nyak, szegy, lapocka, comb, karaj (borda), gerinc. Azt tudod, hogy mit mire használhatsz fel? A fejet és a nyakat pörköltnek, gulyásnak használhatod. A szegy és a lapocka sütve, párolva, gulyásnak, pörköltnek a legalkalmasabb. A combot és a gerincet általában megsütjük vagy megpároljuk. A karajt egészben sütjük vagy angolosra pároljuk, szeletelve pedig frissen sütjük.
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db borjúkaraj
1 db báránycomb
1 db csontos báránygerinc
Elkészítés

Elkészítése

A báránybordát a bordák mentén válasszuk le. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor a végén törjük meg és hajtsuk vissza. Egy borda egy csont. Sütés előtt a hártya részt válasszuk le mindkét oldalon. Alul láthatjuk, hol csatlakozik a hús a csonthoz, ezen a ponton vágjuk el. Öntsünk egy kicsi olajat, durvára őrölt borsot egy tálba majd rakjuk bele a csontos bárányokat. Sót csak a sütéskor rakjunk rá, mert megkeményedhet tőle a bárány és nem lesz finom a húsa. A pácolás minimum egy-két óráig, de ha van rá lehetőségünk egy napig is tartson!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább