Rántott csirkecomb zúzott rákszirommal | Miele Főzőiskola

Rántott csirkecomb zúzott rákszirommal
Miele 2015. 07. 06.
Rántott csirkecomb zúzott rákszirommal
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Burgonyapüré
250 g vaj
80 dkg burgonya
2 tk só
5 dkg juhtúró
Csirkecomb
25 dkg liszt
1 l mogyoróolaj
1 csomag rákszirom
2 db tojás
8 g só
4 db csirkecomb
Elkészítés

1. Csontozzuk ki a csirkecombokat.
2. Szedjük le a bőrét.
3. Sózzuk és borsozzuk meg őket.
4. Egy csirkecombot vágjunk 4 felé.
5. Kezdjük el a panírozást. A rákszirmokat egy robotgép segítségével zúzzuk apróra. Majd a csirkecomb részeket forgassuk bele először a lisztbe majd a tojásba és végül a szétzúzott rákszirmokba.
6. Közben a mogyoróolajat hevítsük fel és mikor már alkalmas a hőmérséklete a sütésre, helyezzük bele a panírozott csirkecombokat és süssük szép aranybarnára.
7. Közben készítsük el a burgonyapürét. Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk őket kis kockákra, majd főzzük 20-25 percig. Amennyiben van otthon gőzpároló 10-15 perc alatt puhára párolhatjuk. Mikor megfőttek a burgonyák, adjuk hozzá a vajat, a juhtúrót és a sót. Vigyázzunk a sóval, mert a juhtúró is sós.Turmixoljuk össze és már készen is vagyunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább