Kapros-köményes-ánizsos szívsalátaleves | Miele Főzőiskola

Kapros-köményes-ánizsos szívsalátaleves
Miele 2015. 05. 21.
Kapros-köményes-ánizsos szívsalátaleves
Nyári meleg esték frissítő vacsorája lehet ez a romantikus nevű leves, amelyet a harsogó saláta levelek mellett az izgalmas fűszerek találkozása tesz különlegessé. Az ánizs, a kétféle köménymag és a friss kapor együtt adja meg a karakteres ízvilágot. Könnyed és vitamindús, a saláta magas víztartalmának köszönhetően kitűnő folyadékpótló fogás.
főzés idő
20 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 kk római kömény
1 ek citromnak a leve
1 csokor kapor finomra aprítva
1.5 dl zabtejszín
8 dl zöldségalaplé
1 kk ánizs
1 kk őrölt fekete bors
4 kk só
3 db szívsaláta (levelei csíkokra vágva)
1 kk köménymag
2 g fokhagyma
0.5 db póréhagyma karikákra vágva
1 ek kókuszzsír
Elkészítés

A kókuszzsíron a póréhagymát megfuttatjuk, majd a fokhagymát rádobjuk, és a köménymagot kipattogtatjuk. A salátalevelet a köményes hagymára szórjuk, és megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és az ánizzsal fűszerezzük, majd az alaplével felöntjük. Amikor a saláta megpuhult, a zabtejszínnel dúsítjuk, a kaprot a levesre szórjuk, végül a citrommal pikánsra ízesítjük. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább