Mandulás-kókuszos házi granola zabtejszínes málnaöntettel | Miele Főzőiskola

Mandulás-kókuszos házi granola zabtejszínes málnaöntettel
Miele 2015. 05. 05.
Mandulás-kókuszos házi granola zabtejszínes málnaöntettel
Bár jól tudjuk a reggelizés milyen fontos, mégis azt hagyjuk ki legkönnyebben. Pedig több kutatás is bizonyította, hogy nagyobb eséllyel faljuk végig a nap második felét, ha a reggelt nem alapozzuk meg egy rostban gazdag étkezéssel. A rohanós reggelek mentőöve lehet ez az ízletes reggeli pehelykeverék, amelyet a ropogós mandula és kókuszchips tesz izgalmasabbá. Zabtejszínes málnaöntettel kínáljuk, gabonatejjel vagy joghurttal önthetjük fel.
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Zabtejszínes málnaöntethez
1.5 dl zabtejszín
1 tk vanília
20 dkg málna
2 ek vaj vagy ghí (tisztított vaj)
1 ek kókuszvirágcukor
Granolához
2 ek rizsszirup/agavészirup
1 kk fahéj
10 dkg kókuszzsír
3 ek kókuszchips
15 dkg durvára tört mandula vagy szeletelt mandula
5 dkg pattogtatott amaránt
5 dkg búzakorpa
20 dkg zabpehely
Elkészítés

A zabpelyhet a búzakorpával, az amaránttal, a mandulával, a kókuszchipsszel, a fahéjjal és a kókuszzsírral összemorzsoljuk, mintha linzertésztát készítenénk, majd az agavészirupot is belekeverjük úgy, hogy az egészet teljesen átjárja. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 160 °C) 15 percig sütjük, félidőnél átkeverjük.

A cukrot a vajon megkaramellizáljuk, a málnát és a vaníliát beleszórjuk, majd egy kevés vizet aláöntünk.

Felforraljuk, és a zabtejszínnel dúsítjuk, majd átszűrjük. Az öntetet hagyjuk kihűlni, és tálaláskor a házi granolára kanalazzuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább