Keleti lazacfilé zöld spárgával | Miele Főzőiskola

Keleti lazacfilé zöld spárgával
Miele 2015. 04. 21.
Keleti lazacfilé zöld spárgával
Az omega 3-zsírsavban gazdag lazac nem csak a szív- és érrendszer barátja, de a koncentrációs képességet is segíti. A lazacot most egy keleti ízvilágú réteggel tesszük különlegesebbé. Spárgaszezon lévén pedig mi más kerülhetne mellé köretként, mint egy adag roppanós zöld spárga, amely alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az alakunkra is vigyáz.
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
köret
1 kk szódabikarbóna
1 tk himalaya só
5 dkg vaj
70 dkg zöld spárga
pác
1 ek ázsiai citromfű apró karikára vágva
1 tk himalaya só
1 tk őrölt koriander
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek olíva olaj
2 ek kókusztejszín
3 ek sötét miso krém
lazachoz
4 ek kukorica prézli a szóráshoz
2 ek szűz olívaolaj
bors

fél citrom leve
70 dkg lazacfilé
Elkészítés

A lazacfilét 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és egy olivaolajjal kikent magas falú tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, a citrom levével meglocsoljuk, majd elkészítjük a pácot.

A fent sorolt hozzávalókat egy kézi habverővel alaposan kikeverjük és a lazacfilék tetejét megkenjük. Végül a kukoricaprézlivel és a citromfűvel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük 220° (légkeveréses 200) fokra és 12-15 perc alatt megsütjük.

A spárgákat megmossuk, fás részét letörjük és csokorba fogva egy vízzel teli lábasba állítjuk, úgy, hogy a rügyei kilógjanak a vízből. A főzővízbe a vajat, a sót és a szódabikarbónát (nem csak a színét tartja meg, de az állagának is jót tesz) beletesszük - és a spárgát roppanósra főzzük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább