Jameson whisky torta | Miele Főzőiskola

Jameson whisky torta
Miele 2015. 02. 13.
Jameson whisky torta
A Jameson céget John Jameson alapította Dublinban, és 1780-ban már virágzóvá is tette a vállalkozást. Mára a Jameson nem kisebb eredményt ért el, mint hogy a világ legkelendőbb ír whiskyjévé vált: bársonyos és lágy ízét az öt földrész mindegyikén kedvelik több mint 75 országban. Érdekesség, hogy ugyan a Jameson már évszázadok óta készít whiskyt, maga a márka mégis csupán 1968-ban született meg, mivel John Jameson és utódai a készített whiskyket korábban mindig hordókban adták el más palackozóknak, ők maguk először csak 1968-ban palackoztak whiskyt. Ekkor született meg az azóta oly híres, vörös címeres Jameson whisky – igazi legendáról beszélhetünk tehát. A fiúk a Jamesonnál ma is tisztában vannak ezzel, ahogy ők fogalmaznak: „Az öreg John Jameson magasra tette a lécet 1780-ban, kemény meló biztosítani ezt a szintet, de szerencsére a csapatunk megfelel a kihívásnak. Ezek a srácok mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden egyes korty whisky egyszerűen maga legyen a tökély”.
főzés idő
120 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
Krém
450 g tejszínhab
300 g olvasztott tejcsokoládé
Ebbe kell áztatni a piskótát
100 ml whiskey
100 g nádcukor
0.5 db narancs leve
Tejcsoki ganache
300 g tejcsoki
200 ml állati tejszín
Narancsos piskóta
1 db narancs reszelt héja
20 g liszt
20 g nádcukor
1 db tojás kettéválasztva
Csokis gyömbéres piskóta 1 db 23 cm átmérőjű karikához.
3 db tojás kettéválasztva
1 tk reszelt gyömbér
10 dkg vaj
50 g őrölt mandula
40 g étcsokoládé olvasztva
40 g nádcukor
Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és a reszelt gyömbérrel kissé hevítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásfehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verjük.

A gyömbéres részbe belekeverjük a tojássárgáját, és az olvasztott csokoládét, majd lazítjuk a tojáshabbal, végül lazán beleforgatjuk az őrölt mandulát. 180°C-os előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Kívánságok Wolf András kosarából

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább