Keleti adzukibabos-szárzelleres egytálétel | Miele Főzőiskola

Keleti adzukibabos-szárzelleres egytálétel
Miele 2015. 02. 12.
Keleti adzukibabos-szárzelleres egytálétel
Laktóz és gluténmentes izgalmas ízvilágú étel, barna rizzsel vagy egyéb gabonával készítve egytálétel, ha húst készítünk mellé akkor kiváló köret. Az adzuki bab híres vas- és kalcium-tartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert.

A barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség és szívbetegségek kockázatának csökkentésében. véd a metabolikus szindróma, szívbetegség, diabétesz, stroke és a rák ellen.

Cikk az adzukibabról: http://mielefozoiskola.hu/cikk/709/adzuki-bab-egy-ertekes-huvelyes
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágom, és kicsi kókuszzsíron megfuttatom, majd az apróra vágott fokhagymát is mellédobom. A szárzellert felszelem és rádobom, kicsit hagyom párolódni, majd a héjától megfosztott és kockára vágott paradicsomot mellédobom, és együtt párolom. Sózom, borsozom, fűszerezem. A megfőtt adzuki babot is hozzákeverem, ha kell, kis folyadékot teszek alá, majd az egészet összerottyantom és a főtt barnarizzsel összekeverem. (A barnarizst legegyszerűbb úgy elkészíteni, mint a tésztát: bő forró vízben megfőzni, majd leszűrni.)

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább