Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Keleti adzukibabos-szárzelleres egytálétel

Miele | 2015. 02. 12.

Miele recept

átlagos
30 perc
4 adag

További képek

Bevezető

Laktóz és gluténmentes izgalmas ízvilágú étel, barna rizzsel vagy egyéb gabonával készítve egytálétel, ha húst készítünk mellé akkor kiváló köret. Az adzuki bab híres vas- és kalcium-tartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert.

A barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség és szívbetegségek kockázatának csökkentésében. véd a metabolikus szindróma, szívbetegség, diabétesz, stroke és a rák ellen.

Cikk az adzukibabról: http://mielefozoiskola.hu/cikk/709/adzuki-bab-egy-ertekes-huvelyes

Hozzávalók

4 adag

Jellemzők

  • zeller
  • laktóz
  • barna rizs
  • gluténmentes
  • Babiczky-Pfliegel Dóra
  • glutén
  • glutén érzékeny
  • adzukibab
  • adzuki bab

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágom, és kicsi kókuszzsíron megfuttatom, majd az apróra vágott fokhagymát is mellédobom. A szárzellert felszelem és rádobom, kicsit hagyom párolódni, majd a héjától megfosztott és kockára vágott paradicsomot mellédobom, és együtt párolom. Sózom, borsozom, fűszerezem. A megfőtt adzuki babot is hozzákeverem, ha kell, kis folyadékot teszek alá, majd az egészet összerottyantom és a főtt barnarizzsel összekeverem. (A barnarizst legegyszerűbb úgy elkészíteni, mint a tésztát: bő forró vízben megfőzni, majd leszűrni.)

Megjegyzés:
Cikk: http://mielefozoiskola.hu/cikk/709/adzuki-bab-egy-ertekes-huvelyes
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások