Fasírt | Miele Főzőiskola

Fasírt
Miele 2015. 01. 28.
Fasírt
A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni és nagyon finom! Szuper rizs és krumplipüré mellé vagy főzelékekre feltétnek.
főzés idő
20 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
1.5 kg darált sertéshús
2 db tojás
4 db fehér zsemle
1 db közepes vöröshagyma
6 g fokhagyma
2.5 dl víz – a zsemle áztatásához
0.5 kg zsemlemorzsa
4 g só
2 g őrölt fekete bors
1 l sütéshez olaj
Elkészítés

Mély tálba tesszük a darált húst. Egy másikba vizet öntünk és időnként jól megnyomkodva beáztatjuk a zsemléket. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát is. A tojásokat a darált húshoz öntjük. Jól kinyomkodjuk a beáztatott zsemlét, s ezt is hozzátesszük az apróra vágott hagymákkal, sóval, borssal együtt. Ezt szépen összegyúrjuk. Puha, de nem túl nyúlós masszát kell kapnunk. Egyenként nagyobb zölddiónyi darabokat kiveszünk és kis gombócokat készítünk. A zsemlemorzsában megforgatjuk őket, majd bő olajban, serpenyőben kisütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább