Fafülgombás-bambuszrügyes fitt saláta üvegtésztával (hidegen) | Miele Főzőiskola

Fafülgombás-bambuszrügyes fitt saláta üvegtésztával (hidegen)
Miele 2015. 01. 27.
Fafülgombás-bambuszrügyes fitt saláta üvegtésztával (hidegen)
Laktóz és gluténmentes könnyű étel. A fafülgomba értékes fehérjéket, ásványi sókat tartalmaz. Jelentős kalcium- és vasforrás. A gyógyászatban véralvadásgátló hatása miatt alkalmazzák. Vércukorszint-szabályozó hatásának köszönhetően fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott. Az üvegtészta glutén és tojásmentes, kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, alacsony a kalória-, és szénhidráttartalma, cukorbetegek számára is fogyasztható.
főzés idő
20 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2.5 dkg szárított fafül gomba
10 dkg bambuszrügy
3 g fokhagyma
3 db sárgarépa
1 tk egész római kömény
1 dl teriyaki szósz
1 ek mogyoró olaj
3 g só
1 g bors
1 ág friss petrezselyem
20 dkg üvegtészta
Elkészítés

Az átmosott szárított fafülgombát forró vízbe áztatjuk 20-30 percre. Kiszedjük az áztatóvízből, lecsöpögtetjük és félrerakjuk. A mogyoróolajat felhevítem, a juliennre vágott bambuszrügyet hozzáadom, a római köménnyel megszórom, és amikor elkezd pattogni, a sárgarépát is melléteszem és nagy hőfokon együtt pirítom. Ezután a fokhagymát is hozzáadom, kicsit lepirítom, majd jöhet a gomba, amivel összeforgatjuk, sózom, borsozom, végül a teriayaki szósszal meglocsolom és az apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Az üvegtésztát lobogó vízbe dobom, majd elzárom alatta a lángot és kb. 10 perc alatt fedő alatt hagyom megpuhulni. A tésztát kevés szójaszósszal meglocsolom, a fafülgombás zöldségekkel elkeverem és kihűtöm.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább