Gesztenyés alagút | Miele Főzőiskola

Gesztenyés alagút
Miele 2014. 12. 17.
Gesztenyés alagút
főzés idő
90 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
Piskóta
2 ek nádcukor
2 tojás kettéválasztva
1 tk kakaópor
2 ek liszt
Gesztenye
kevés rum
2 ek porcukor
500 g gesztenyemassza
Vaníliakrém
300 ml tejszínhab felverve
1 rúd vanília kikapart belseje
100 g olvasztott fehércsokoládé
100 g mascarpone
Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját, végül óvatosan forgassuk bele a lisztben elkevert kakaóport. Szilikonos sütőpapíron kenjük a megfelelő méretre. Süssük 210°C-on 6-8 percig.
A tejszínt kihabosítjuk a mascarponéval, majd belekeverjük a fehércsokoládét és a vaníliát.
Egy maréknyi begyúrt gesztenyemasszából sodorjunk rudat, a többi gesztenyét terítsük szét egy méretre vágott struktúrafólián, majd helyezzük egy őzgerincformába. A vaníliakrémmel töltsük meg félig és helyezzük bele a kisodort gesztenyerudat. Terítsük rá a maradék krémet, majd zárjuk le a piskótával. Egy éjszakát fagyasszuk hűtőben, másnap válasszuk le a formát. Ízlés szerint díszítsük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább