Bárányborda sült körtés, gránátalmás mángold levelekkel | Miele Főzőiskola

Bárányborda sült körtés, gránátalmás mángold levelekkel
Miele 2014. 12. 10.
Bárányborda sült körtés, gránátalmás mángold levelekkel
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
60 dkg bárányborda (ha főétel lesz 3 db/fő –vel kell számolni)
1 db gránátalma
2 db körte
250 g mángold levél
5 dkg vaj
3 ek olívaolaj
3 g Maldon füstölt sóvirág a báránybora sütéshez
1 g Maldon füstölt sóvirág a körte sütéséhez
1 g ha szeretnénk, hogy még illatosabb legyen mézeskalács fűszerkeveréket, egy picit szórhatunk rá
Elkészítés

Első lépésként előkészítjük a szobahőmérsékletű bárányt (elkészítése előtt már pár órával vegyük ki a hűtőből), azaz megtisztítjuk a felesleges részektől. Plusz segítségként az alábbi videón megnézhetjük a bárányhús bontásának tippjeit, trükkjeit.

Ezután a bordák mentén vágjuk fel, amikor megvagyunk ezzel, borsozzuk meg jó alaposan mindkét oldalát. Fontos! Sózni majd csak tálaláskor kell! Azért, hogy szépen nézzen ki az étel, érdemes a csontokat szépen letisztítani, hogy ne maradjon rajtuk semmi.

A körtéket mossuk meg, majd vágjuk le mindkét végét. Vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk kisebb cikkekre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk bele és süssük meg. Sütés közben egy pici sóval hintsük meg. (Ha szeretnénk, hogy még illatosabb legyen, egy pici mézeskalács fűszerkeveréket szórhatunk rá.) A gránátalmát vágjuk ketté, majd egy kanál segítségével ütögessük ki belőle a magokat. Amikor kész a sült körte, pár percet hűlni hagyjuk, közben a megtisztított, nem vizes mángold levelekhez hozzáadjuk a gránátalmát, majd a sült körtéket. Locsoljunk rá olívaolajat és keverjük össze.

A körte sütése után maradt vajon süssük meg a bordákat is 3-3 percig, mindkét oldalát. Miután kész, picit meghintjük sóval, majd tálalhatjuk is.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Kívánságok Wolf András kosarából

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább