Isler | Miele Főzőiskola

Isler
Miele 2014. 12. 08.
Isler
Panyi Zsuzsi islerje, mely egy igazi családi recept. Ezt még a nagymamájától tanulta.
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Isler tészta
20 dkg vaj
20 dkg liszt
12 g darált dió
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
1 db citrom leve
Csokoládé ganache
5 dl tejszín
60 dkg minőségi csokoládé
Elkészítés

Isler

Öntsük egy tálba az alapanyagokat, majd gyúrjuk jól össze. Ezután a tésztát nyújtsuk ki jól, kb. fél cm vastagra és kis kerek formával szaggassuk ki. 160°C-on süssük, mert hirtelen meg tud égni és figyeljük folyamatosan, hogy szép aranybarna legyen. A sütés után 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk, majd a csokimázba mártunk bele úgy,hogy az alja ne legyen csokis.

Csokoládé ganache

Egy mélyebb edénybe törjük össze a csokoládét. A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra. Egy kicsit hagyjuk állni, majd keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvad. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább