Gyömbéres kacsasaláta ázsai tésztával és mogyorószósszal | Miele Főzőiskola

Gyömbéres kacsasaláta ázsai tésztával és mogyorószósszal
Miele 2014. 12. 03.
Gyömbéres kacsasaláta ázsai tésztával és mogyorószósszal
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 ek halszósz
6 db fokhagyma
1 db friss chili
1 g lime
3 g só
0.5 tk bors
1 csomag tojásos ázsia tés
80 dkg kacsamell
1 db gyömbér
1 üveg mogyoró szósz
1 csomag natúr mogyoró
200 g Mungóbabcsíra
1 csokor friss koriander
2 tk szezám olaj
2 tk olíva olaj
Elkészítés

Megfőzöm a tésztát és leszűröm. A fölaprított fokhagymát és gyömbért szezámolajon és olívaolajon megpirítom egy kicsit, majd halszósszal felöntöm. Hozzáteszem a mogyoróvajat ízlés szerint. 2-3 percig forralom, hogy az ízek összeérjenek, majd a végén egy kevés gyömbért adok hozzá (frissen reszelve).

A kacsát befóliázom és gőzpárolóban megpárolom, majd megpirítom mindkét oldalát. Jól visszahűtöm, hogy könnyen szeletelhető legyen. Nagyon vékony szeletekre felvágom és megpirítom egy kis szezámolajon és lime-ot facsarok rá. 
A tésztát összekeverem a szójabab csírával, a kacsával és leöntöm a szósszal.

A mogyorót serpenyőben megpirítom és összetöröm mozsárban, vagy sodrófával egy gyúródeszkán.

A tányéron megszórjuk a mogyoróval, egy kis firss chilivel és a fölaprított friss korianderrel, majd egy pár csepp lime-ot facsarunk rá.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább