Baileys torta | Miele Főzőiskola

Baileys torta
Miele 2014. 11. 20.
Baileys torta
Recept egy 23 cm átmérőjű tortakarikához
főzés idő
60 perc
teríték
12 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
12 adag
Piskóta
3 g tojás kettéválasztva
20 g porcukor
50 g vaj
70 g cukor
70 g liszt
50 g olvasztott fehércsokoládé
Krém
100 g cukor
50 ml presszókávé
100 ml whiskey
540 ml állati tejszín
100 g mascarpone
340 g fehércsokoládé megolvasztva
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Karamell ganache
100 g cukor
400 g tejszín forralva
400 g fehércsokoládé olvasztva
Elkészítés

Piskóta

A vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyesével keverjük hozzá a tojás sárgáját. A tojás fehérjét a cukorral verjük ne túl kemény habbá. A fehércsokoládét keverjük el a vajas résszel, majd lazítsuk a tojás fehérjével, végül forgassuk bele a lisztet. Kenjük szét a sütőkarikában és süssük 170°C-fokon 35-40 percig. Még forrón vágjuk ki a sütőkarikából.

Krém

A cukrot olvasszuk meg, majd apránként adjuk hozzá a whiskey-t és a kávét, várjunk, míg kihűl a főzet. A tejszínt habosítsuk ki a mascarponéval, majd keverjük el a fehércsokoládéval, és a whiskey-s főzettel.

Karamell ganache

A cukrot olvasszuk fel, majd keverjük hozzá csomómentesen a tejszínt és a fehér csokoládét, ha langyosra hűlt, áthúzhatjuk vele a tortát.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább