Gluténmentes kenyérlángos | Miele Főzőiskola

Gluténmentes kenyérlángos
Miele 2014. 10. 18.
Gluténmentes kenyérlángos
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
10 dkg főtt burgonya, áttörve
50 dkg gluténmentes kenyérliszt
1.5 tk só
2 csomag szárított élesztő
2 tk cukor
3 ek olívaolaj
1 tk almaecet
3.5 dl víz
30 dkg tejföl
2 g fokhagyma, összezúzva
4 g só
1 g lila hagyma, felkarikázva
15 dkg angolszalonna, kockákra vágva
3 tk xantál gumi
5 dkg cirokliszt
7 dkg kukoricakeményítő
4 db tojásfehérje
4 dkg őrölt mandula
Elkészítés

1. A főtt burgonyát a kenyérliszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az élesztőt.
2. Egy tálkában elkeverjük a tojásfehérjéket, az olajat, az almaecetet és a vizet, és az egészet a burgonyás lisztkeverékhez adjuk. Robotgéppel jól elkeverjük, hogy egynemű, ragacsos tésztát kapjunk.
3. Lefedjük, a duplájára kelesztjük, majd belesímítjuk egy kiolajozott 30x40 cm-es sütőlemezbe. 200 fokon 15 percig elősütjük.
4. Megkenjük a finomra zúzott fokhagymával és sóval elkevert tejföllel. Rászórjuk a lilahagyma-karikákat és a szalonnakockákat, és további 15 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 3 percben grillfokozaton kicsit rápirítunk. 1 nagy tepsi kenyérlángos lesz belőle.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább