Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Gluténmentes kenyérlángos

Miele | 2014. 10. 18.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
10 dkg főtt burgonya, áttörve
50 dkg gluténmentes kenyérliszt
1.5 tk só
2 csomag szárított élesztő
2 tk cukor
3 ek olívaolaj
1 tk almaecet
3.5 dl víz
30 dkg tejföl
2 g fokhagyma, összezúzva
4 g só
1 g lila hagyma, felkarikázva
15 dkg angolszalonna, kockákra vágva
3 tk xantál gumi
5 dkg cirokliszt
7 dkg kukoricakeményítő
4 db tojásfehérje
4 dkg őrölt mandula

Jellemzők

  • miele video recept
  • finomságok
  • kenyérlángos
  • langalló
  • tojás recept
  • fesztivál
  • vásár
  • japán grill
  • Kollár Anita
  • karácsonyi vásár

Elkészítés

1. A főtt burgonyát a kenyérliszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az élesztőt.
2. Egy tálkában elkeverjük a tojásfehérjéket, az olajat, az almaecetet és a vizet, és az egészet a burgonyás lisztkeverékhez adjuk. Robotgéppel jól elkeverjük, hogy egynemű, ragacsos tésztát kapjunk.
3. Lefedjük, a duplájára kelesztjük, majd belesímítjuk egy kiolajozott 30x40 cm-es sütőlemezbe. 200 fokon 15 percig elősütjük.
4. Megkenjük a finomra zúzott fokhagymával és sóval elkevert tejföllel. Rászórjuk a lilahagyma-karikákat és a szalonnakockákat, és további 15 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 3 percben grillfokozaton kicsit rápirítunk. 1 nagy tepsi kenyérlángos lesz belőle.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások