Borscs leves | Miele Főzőiskola

Borscs leves
Miele 2014. 10. 17.
Borscs leves
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
3 ek olaj
ízlés szerint só és bors
2 db paradicsom
1 db fehérrépa
2 db sárgarépa
30 dkg káposzta
20 dkg burgonya
3 l alaplé
1 g hagyma
30 dkg marhaszegy
15 dkg marhanyak
150 g tejföl
1 csokor kapor
30 dkg cékla
Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és vastag metéltre vágjuk. A hagymát feldaraboljuk, olajon megfonnyasztjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Borsozzuk, majd adunk hozzá fokhagymát. A metéltre vágott sárgarépát és zellert megpirítjuk forró olajon, és a megpuhult húshoz adjuk. Felengedjük húslevessel vagy alaplével úgy, hogy bőségesen ellepje, majd megpirítjuk a céklát is, és a leveshez adjuk. A metéltre vágott fejeskáposzta is a levesbe kerül, ezt követi a burgonya, majd a paradicsom, a finomra vágott kapor, végül az ecet. Lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak. Tálaláskor fekete rozskenyeret és tejfölt adunk hozzá.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább