Szilvalekváros ravioli | Miele Főzőiskola

Szilvalekváros ravioli
Miele 2014. 08. 26.
Szilvalekváros ravioli
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
375 g vaj
150 g cukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
45 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 csésze őrölt mandula
0.5 üveg szilvalekvár
Elkészítés

A vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével, a citromhéjjal és a tojással habosítsuk ki 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, a sütőport és a lisztet, s gép segítségével készítsünk belőle kicsit ragacsosabb linzertészta állagú tésztát. A tésztát vegyük két részre, s folpackba csomagolva helyezzük hűtőbe 2-3 órára. Az egyik csomag hűtött tésztát sütőpapíron 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felesleges tésztát eltávolítjuk. A korongok közepére 1-1 kiskanál szilvalekvárt helyezünk. A másik csomag tésztát is kinyújtjuk 0,5 centiméter vastagra és az előzőnél kicsit nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére egy kés segítségével egy X-et vágunk. Ezeket a korongokat a szilvalekváros körökre helyezzük, és egy pohár segítségével fixáljuk a széleiket. A tetejüket lekenjük egy egész tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább