Pizzatorta | Miele Főzőiskola

Pizzatorta
Miele 2014. 08. 26.
Pizzatorta
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
40 dkg liszt
2 dl langyos víz
25 g élesztő
1 kk só
0.5 dl olaj
1 kk cukor
0.5 g hagyma
1 g radicchio káposzta
1 db chili
2.5 dl paradicsomszósz
1 g fokhagyma
10 szelet füstölt sonka
30 dkg sajt
Elkészítés

A cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az olívaolajat, majd ha az élesztő egy kicsit felhabzott, ezt is hozzáadjuk, és egy kellemes, rugalmas tésztát gyúrunk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. A radicchio-t is felszeleteljük, torzsáját eltávolítjuk. A chilit felszeleteljük, a hagymához adjuk, sózzuk, majd beletesszük a radicchio káposztát és megfonnyasztjuk. Amikor már jól összeesett, ráöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a felkockázott fokhagymát is. A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb darabot lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy tortaformába helyezzük úgy, hogy túllógjon az oldalán. A káposztás tölteléket elterítjük a tésztán, erre terítjük rá a sonkaszeleteket, majd rászórjuk a reszelt sajtot, újabb réteg sonka következik, majd megint reszelt sajt. A kisebb darab tésztát a tortakarika méretének megfelelően kinyújtjuk, ez lesz a torta teteje. Elegyengetjük a ráhelyezett tésztát, az esetleges túlnyúló részeket levágjuk. Az összeállított tortát 30 percig langyos helyen kelesztjük. Végül 180 °C-on 20 perc alatt készre sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább