Tejszínes epres krémes | Miele Főzőiskola

Tejszínes epres krémes
Miele 2014. 08. 26.
Tejszínes epres krémes
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 csomag leveles tészta
500 g mascarpone
5 dl tejszín
2 ek porcukor
500 g eper
Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk - 3 lapot két tepsi között, hogy ne hólyagosodjon fel, 200 °C-on elősütünk. A mascarponéhoz hozzákeverjük a porcukrot. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponéhoz, a feldarabolt epret is beletesszük, majd óvatosan összekeverjük. Az egyik megsült lapra tesszük a krém felét és elterítjük rajta, a krémre pedig további eperszeleteket fektetünk. Ráhelyezzük a második tésztalapot, ezen elegyengetjük a maradék krémet, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. A maradék krémmel kiegyenlítjük az oldalát. Szeletekre vágva, porcukrozva tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább