Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Céklás tészta

Miele | 2014. 08. 26.

Miele recept

átlagos
45 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
36 dkg liszt
1 db tojás
1 db cékla
20 dkg szalonna
1 g salott hagyma
1 csésze dió
1 ek cukor
1 db körte
1 tk kakukkfű
2 dkg vaj

Jellemzők

  • Sanyi Séf
  • főzőlap
  • indukciós főzőlap
  • tészta étel
  • céklástészta

Elkészítés

A céklát összeturmixoljuk, és a levéből, a lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk. 15-20 percre félretesszük pihenni. A tésztát egy tésztanyújtó gép segítségével kinyújtjuk, mag szintén a gép segítségével tagliatelle tésztát készítünk belőle. A raguhoz a szalonnát megpirítjuk. A hagymát és a körtét feldaraboljuk, majd a kakukkfűvel együtt hozzáadjuk szalonnához. A ragut kivesszük a serpenyőből, ám a zsírját benne hagyjuk. Ehhez öntjük hozzá a cukrot és megkaramellizáljuk. A körtéket és a durvára vágott diót beleöntjük, hozzáadunk egy diónyi vajat, mag visszaöntjük a ragut. Eközben egy fazékban vizet forralunk és ebben 3-4 perc alatt puhára főzzük a tésztát. A kifőtt tésztát a raguval tálaljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Sólyom Péter
Sólyom Péter
Tisztelettel érdeklődnék, hogy mi az a két liszt és milyen arányban amiből a céklás tészta készült? Sima és rétes esetleg? Előre is köszönöm. SPéter