Céklás tészta | Miele Főzőiskola

Céklás tészta
Miele 2014. 08. 26.
Céklás tészta
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
36 dkg liszt
1 db tojás
1 db cékla
20 dkg szalonna
1 g salott hagyma
1 csésze dió
1 ek cukor
1 db körte
1 tk kakukkfű
2 dkg vaj
Elkészítés

A céklát összeturmixoljuk, és a levéből, a lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk. 15-20 percre félretesszük pihenni. A tésztát egy tésztanyújtó gép segítségével kinyújtjuk, mag szintén a gép segítségével tagliatelle tésztát készítünk belőle. A raguhoz a szalonnát megpirítjuk. A hagymát és a körtét feldaraboljuk, majd a kakukkfűvel együtt hozzáadjuk szalonnához. A ragut kivesszük a serpenyőből, ám a zsírját benne hagyjuk. Ehhez öntjük hozzá a cukrot és megkaramellizáljuk. A körtéket és a durvára vágott diót beleöntjük, hozzáadunk egy diónyi vajat, mag visszaöntjük a ragut. Eközben egy fazékban vizet forralunk és ebben 3-4 perc alatt puhára főzzük a tésztát. A kifőtt tésztát a raguval tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább