Töltött rizottó | Miele Főzőiskola

Töltött rizottó
Miele 2014. 08. 26.
Töltött rizottó
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 csomag rizottó rizs
10 dkg vaj
1 g fehérhagyma
1 l alaplé
1 csomag szárított paradicsom
10 dkg mozzarella
15 levél bazsalikom
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl olívaolaj
3 dl fehérbor
1 marék reszelt parmezán
Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk s a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és a fehérborral felöntjük. Néhány percig pároljuk. Ha elfő a leve, alaplével pótoljuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük, pótolva az elfőtt levet. Fontos, hogy kicsit sűrűbb legyen a rizottónk, mint a megszokott. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, szükség esetén sózzuk, majd hagyjuk hűlni. A töltelékhez a mozzarellát vágjuk kockákra, a szárított paradicsomot is vágjuk kisebb darabokra, illetve aprítsuk fel a friss bazsalikomot. Fogjunk egy marék rizst, formázzunk a tenyerünkben belőle kelyhet, tegyünk belőle mindegyik töltelékből, majd készítsünk lapos lepényt, amelyet zsemlemorzsában megforgatunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, s megsütjük a töltött rizottókat.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább