Szilvamártásban pácolt csirkeszárny | Miele Főzőiskola

Szilvamártásban pácolt csirkeszárny
Miele 2014. 08. 26.
Szilvamártásban pácolt csirkeszárny
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
15 db csirkeszárny
1 csésze ketchup
0.5 csésze cukor
10 ml almaecet
1 ek szójaszósz
1 ek csípős szósz
1 kk tamarin paszta
2 g fokhagyma
500 g szilva
1 ek gyömbér
1 g citrom leve
Elkészítés

A csirkeszárnyakat videón látható módon előkészítjük, sózzuk, borsozzuk őket. A mártáshoz a ketchupot, a cukrot, az almaecetet, a csípős szószt, a szójaszószt, a tamarin pasztát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromlevet és a feldarabolt szilvát egy edényben körülbelül 30 percig összefőzzük, míg lekvárszerű mártást nem kapunk. Az elkészült mártást ráöntjük a csirkeszárnyakra, tepsibe helyezzük őket, majd 200 °C-on 30 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább