Grillcsirke | Miele Főzőiskola

Grillcsirke
Miele 2014. 08. 26.
Grillcsirke
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db konyhakész csirke
1 csokor zsálya
1 g só
1 g bors
1 csomag leveles saláta
20 szem koktélparadicsom
3 db retek
1 db zöldalma
2 ek méz
50 ml sör balzsamecet
Elkészítés

A csirkét kívül-belül alaposan megsózzuk, a zsályaleveleket pedig belehelyezzük. A combjait spárga vagy fapálcika segítségével összerögzítjük, majd az egész csirkét lekenjük olvasztott vajjal. A csirkét tartórácsra helyezzük, beleszúrjuk a húsmaghőmérőt, s sütőbe tesszük. Sütés közben időnként kenjük meg olvasztott vajjal. A salátához daraboljuk fel a hozzávalókat, majd locsoljuk meg a sör balzsamecettel illetve csorgassunk rá egy kevés mézet. Az elkészült húst a salátával tálaljuk. Tipp: Miele sütő esetén használjuk a Szárnyas – Csirke automatikus programot.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább