Sült zöldségköret | Miele Főzőiskola

Sült zöldségköret
Miele 2014. 08. 26.
Sült zöldségköret
főzés idő
15 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 db articsóka
1 db édeskömény
1 db cikória
50 ml napraforgóolaj
1 tk mustár
1 db újhagyma
1 db tojássárgája
Elkészítés

Az articsóka megtisztításához tegyünk egy tálba hideg vizet, amibe két kisebb citromot facsartunk. Vágjuk le az articsóka szárát, s kezdjük el lefejteni alulról a leveleit. Amikor összeszűkült a feje, egyszerűen vágjuk le egy késsel. A torzsán a maradék leveleket kicsit kihajtjuk, és a közepén lévő szúrós részeket eltávolítjuk. Ha ezeket kiszedtük, beletesszük az előkészített vízbe, és jól becitromozzuk. A külső részről levágjuk a zöld részeket, és a szárát is megpucoljuk. Az édesköményt nagyobb cikkekre vágjuk, megcitromozzuk, illetve sózzuk. A cikória külső leveleit leszedjük, hosszában kettévágjuk, megsózzuk. Az articsókát szárazra töröljük, s a forró zsiradékba helyezzük az édesköménnyel együtt. 5-6 percig sütjük. A cikóriát elég később az olajba helyezni, mert az 1-2 perc alatt megsül. Eközben elkészítjük a majonéz szószt. Ehhez a mustárt és a tojássárgáját alaposan összekeverjük egy kevés olajjal, majd hozzákeverjük az apróra vágott újhagymát. Az elkészült zöldségeket a szósszal tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Barangolás az ázsiai konyha rejtelmeiben

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább