Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Grillezett malackaraj és Angus bélszín salátával

Miele | 2014. 08. 26.

Miele recept

átlagos
20 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
1 db csontos mangalicakaraj
2 szelet Angus marhabélszín
1 g só
1 g bors
1 csésze mazsola
1 csésze cseresznye
1 csésze málna
50 ml málna balzsamecet
50 ml barackmag olaj
1 csomag vegyes salátakeverék

Jellemzők

  • grill
  • karaj
  • bélszín
  • malackaraj
  • marhahúsos
  • sertéshúsos
  • áztatott mazsola
  • Angus marhabélszín

Elkészítés

Az ujjnyi vastagra vágott húsok mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, és sütőzsiradékkal bedörzsöljük mindkét oldalát. A felforrósított grillrácsot vékonyan megkenhetjük zsiradékkal, s ráhelyezzük az előkészített hússzeleteket. Az első 2-3 percben ne forgassuk a hússzeleteket, így sütünk nekik kérget. Körülbelül 4 perc sütés után ránézhetünk és megfordíthatjuk. Míg a hús sül, elkészítjük a salátát. A friss vegyes leveles salátát meglocsoljuk a málna balzsamecettel és a barackmagolajjal, hozzáadjuk az előzetesen egy éjszakára borban áztatott mazsolát és az elfelezett kimagozott cseresznyét. A salátát óvatosan összekeverjük, s csak a végén adjuk hozzá a málnát, hogy ne törjön össze. A húst a salátaágyon tálaljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások