Grillezett sertésszűz | Miele Főzőiskola

Grillezett sertésszűz
Miele 2014. 08. 26.
Grillezett sertésszűz
főzés idő
20 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
2 db szűzpecsenye
1 tk rozmaring
1 g só
1 g bors
50 ml olaj
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 tk gyömbér
5 dkg vaj
Elkészítés

A szűzpecsenyét megforgatjuk egy kevés rozmaringban, majd fólia segítségével hengert formázunk belőle. Ezután a befóliázott szűzpecsenyét 40 percre forróvizes fürdőbe helyezzük. A kicsomagolt szűzpecsenye-hengert sózzuk, borsozzuk, és meghempergetjük egy kevés zsiradékban.

A cukkini körethez a hosszában felvágott cukkinit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal. Vágási felületükkel lefelé helyezzük őket a felforrósodott grillrácsra, majd mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Így járunk el a szűzpecsenye-hengerrel is. Ha megsült felszeleteljük, grillezett cukkinivel és gyömbéres sárgarépa pürével tálalhatjuk. A püré elkészítéséhez a megfőtt sárgarépát és a gyömbért egy kevés vajjal összeturmixoljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább