Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével | Miele Főzőiskola

Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével
Miele 2014. 08. 25.
Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
40 dkg szűzpecsenye
1 csipet só
1 csipet bors
1 dl olívaolaj
15 dkg gyöngyhagyma
1 ek méz
2 ek fehérborecet
1 dl muskotályos bor
150 ml tejszín
20 dkg sárga szőlő
5 levél bazsalikom
8 dkg fodros széles metélt
1 csipet bazsalikom
Elkészítés

A szűzérmét hártyázzuk le, majd vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk fel forrni sós vizet a tésztához. Az olívaolajon magasabb hőfokon kezdjük el pirítani a gyöngyhagymákat. Amikor kezdenek pirulni, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá először a mézet, majd az ecetet, és a bort is. Hagyjuk, hogy kipárologja az alkoholt magából, majd azonnal adjuk hozzá a tejszínt és az egész szőlőszemeket is. Rázogatva sűrítsük be 1-2 perc alatt. A legvégén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot is.

Közben hevítsünk fel olívaolajt egy másik serpenyőben, és ha már forró az olaj, tegyük bele a medalionokat. Minden oldalukat kb. 3 percig süssük. A kifőtt tésztát szedjük azonnal forró olívaolajra, és keverjünk bele frissen aprított bazsalikomleveleket.

TIPP: Pirított fenyőmaggal még jobban fel lehet dobni az ételt.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább