Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
45 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
40 dkg szűzpecsenye
1 csipet só
1 csipet bors
1 dl olívaolaj
15 dkg gyöngyhagyma
1 ek méz
2 ek fehérborecet
1 dl muskotályos bor
150 ml tejszín
20 dkg sárga szőlő
5 levél bazsalikom
8 dkg fodros széles metélt
1 csipet bazsalikom

Jellemzők

  • miele video recept
  • pasta
  • Miele főzőiskola
  • tészta
  • szűzérme
  • sertés szűz recept
  • sertés szűz
  • szűz
  • miele receptek
  • szőlő
  • tagliatelle

Elkészítés

A szűzérmét hártyázzuk le, majd vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk fel forrni sós vizet a tésztához. Az olívaolajon magasabb hőfokon kezdjük el pirítani a gyöngyhagymákat. Amikor kezdenek pirulni, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá először a mézet, majd az ecetet, és a bort is. Hagyjuk, hogy kipárologja az alkoholt magából, majd azonnal adjuk hozzá a tejszínt és az egész szőlőszemeket is. Rázogatva sűrítsük be 1-2 perc alatt. A legvégén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot is.

Közben hevítsünk fel olívaolajt egy másik serpenyőben, és ha már forró az olaj, tegyük bele a medalionokat. Minden oldalukat kb. 3 percig süssük. A kifőtt tésztát szedjük azonnal forró olívaolajra, és keverjünk bele frissen aprított bazsalikomleveleket.

TIPP: Pirított fenyőmaggal még jobban fel lehet dobni az ételt.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások