Gyros pita | Miele Főzőiskola

Gyros pita
Miele 2014. 08. 25.
Gyros pita
főzés idő
30 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
10 db-hoz
715 g liszt
460 ml langyos víz
20 g élesztő
5 g só
1 csipet cukor
Elkészítés

Az összetevőkből gyúrjunk sima, közepesen lágy tésztát, majd letakarva egy órán át pihentessük. Osszuk kb. 120 g-os darabokra és gömbölyítsük fel. A kis gömböket 10-15 percig pihentessük letakarva, ezután nyújtsuk 0,5-1 cm vékonyra, majd helyezzük lisztezett felületre.

Melegítsük elő a sütőt 260-280°C-ra. A kinyújtott tésztákat tegyük a sütőrácsra úgy, hogy a tésztának az a fele kerüljön alulra, ami eddig felül volt. Kb. 2 percig süssük, míg fel nem púposodik, majd fordítsuk meg. Ne pirítsuk, maradjon fehér, mert hamar ki tud száradni. Miután kivettük a sütőből, takarjuk le konyharuhával.

A végén töltsük meg. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább