Oroszkrém torta | Miele Főzőiskola

Oroszkrém torta
Miele 2014. 08. 25.
Oroszkrém torta
1 db 23 cm átmérőjű tortához
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
Krém
0.5 db narancs reszelt héja
0.5 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
3 db tojás sárgája
50 g vaj
50 g keményítő
170 g cukor
230 ml tej
Piskóta
140 g cukor
140 g liszt
0.5 db narancs reszelt héja
0.5 db citrom reszelt héja
90 g olvasztott vaj
4 db tojás
7 db tojás sárgája
Elkészítés

Piskóta

A piskótához 140 g cukrot 7 db tojássárgájával és az egész tojással folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (max. 85°C), majd kihűlésig kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a 90 g olvasztott vajat és a citrushéjak felét, végül beleforgatjuk a lisztet. A bekevert masszát előkészített tortakarikába töltjük, majd előmelegített sütőben 160°C-on 45 perc alatt készre sütünk. A krémhez egy kevés tejben feloldjuk a keményítőt és a 3 db tojássárgáját. A többi alapanyagot felforraljuk a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a keményítős résszel. Még melegen turmixoljuk simára.

Torta betöltése

A kihűlt piskótát vágjuk három részre. A kihűlt krémalapot keverjük el egy kevés rummal (ízlés szerint), majd lazítsuk fel 300 g felvert tejszínhabbal és fixáljuk három lapzselatinnal. A bekevert krémet töltsük a tortalapok közé, ízlés szerint szórjunk bele friss gyümölcsöt. A piskótalapokat kevés rummal meglocsolhatjuk. Hűtőben egy éjszakát dermesszük. Díszítsük kevés tejszínhabbal, friss gyümölccsel. Ha esetleg szárazabbra sikerül a piskótánk, akkor töltés közben a lapokat kenjük meg egy kevés cukorsziruppal, amelybe ízlés szerint rumot is adagolhatunk.

A cukorsziruphoz 200 g cukrot és 80 ml vizet forraljunk össze. Pikánsabbá tehetjük, ha pár szelet citromot, narancsot is beleforralunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább