Sült fagylalt | Miele Főzőiskola

Sült fagylalt
Miele 2014. 08. 25.
Sült fagylalt
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
360 g cukor
6 db tojásfehérje
Elkészítés

A két összetevőt folyamatos kevergetés mellett hevítsük max. 85°C-ra, majd kihűlésig habosítsuk. A lényeg, hogy a fagylaltot gombócozzuk piskóta vagy kekszalapra úgy, hogy kb. 2 cm pereme legyen, és alaposan fagyasszuk ki. Majd a tojáshabbal alaposan fedjük be úgy, hogy sehol se tudjon kifolyni a fagyi. Végül előmelegített 230°C-os sütőben pár perc alatt süssük roppanósra a tojáshabot. Ízlés szerint díszítsük és azonnal fogyasszuk. Ez a recept inkább egy ötletes technika a legnépszerűbb édesség tálalásához. Sokféleképpen variálható.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Vino e cibo

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább