Gouda sajtos pogácsa | Miele Főzőiskola

Gouda sajtos pogácsa
Miele 2014. 08. 25.
Gouda sajtos pogácsa
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
250 g vaj
250 g liszt
150 g gouda sajt
100 g tejföl
12 g só
2 db tojássárgája
10 g élesztő
1 db tojás
10 g trappista sajt
Elkészítés

A liszt kivételével az összes hozzávalót gyúrjuk össze, végül adjuk hozzá a lisztet is és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Fóliával letakarva két órán át pihentessük hűtőben, vagy akár egész éjszaka. Miután kivettük a hűtőből gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szúrjuk ki kis kiszúróval. A tetejét kenjük le egész tojással és szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Fél órát kelesszük meleg párás helyen, majd süssük ki 230°C-os sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább