Epres-levendulás francia desszert | Miele Főzőiskola

Epres-levendulás francia desszert
Miele 2014. 08. 25.
Epres-levendulás francia desszert
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
12 db formához
200 ml tejszín
20 g cukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk levendulavirág
1 db vaníliarúd kikapart belseje
7 db lapzselatin
3 db tojás
1 db citrom leve
100 g cukor
150 g fehércsokoládé
200 g felvert tejszín
400 g eper
Elkészítés

A levendulakrémhez a 200 ml tejszínt a 20 g cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a főzőlapról, belekeverjük a levendulát és a beáztatott lapzselatinokat. Kicsit állni hagyjuk, majd az egészet leszűrjük. Félgömbformákba töltjük, majd betesszük a mélyhűtőbe. Az amarántos csokilapokhoz az olvasztott csokoládét vékonyan elkenjük szilikonos sütőpapíron és megszórjuk pattogatott amaránttal. Ha megdermedt felvágjuk a megfelelő méretűre. Ez lesz a desszert alsó lapja Az eper mousse-hoz az egész tojásokat elkezdjük habosítani, közben az epret és a cukrot felfőzzük 105 °C-osra, majd hozzácsurgatjuk a tojáshabhoz és kihűlésig habosítjuk. A fehércsokoládét fellazítjuk a tejszínhab felével, végül a többi összetevőt is hozzáadjuk, és lazán simára keverjük. A krémet a piramisformába öntjük, kb. a feléig. A közepébe helyezzük a kifagyasztott levendulás félgömböt, majd lezárjuk a csokilappal. Mélyhűtőben keményre dermesztjük. A kész desszertet áthúzhatjuk ganache-sal, vagy lefújhatjuk csokoládéval.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább