Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Epres-levendulás francia desszert

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
12 db formához
200 ml tejszín
20 g cukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk levendulavirág
1 db vaníliarúd kikapart belseje
7 db lapzselatin
3 db tojás
1 db citrom leve
100 g cukor
150 g fehércsokoládé
200 g felvert tejszín
400 g eper

Jellemzők

  • desszert
  • Sanyi Séf
  • levendula
  • francia
  • levendulás

Elkészítés

A levendulakrémhez a 200 ml tejszínt a 20 g cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a főzőlapról, belekeverjük a levendulát és a beáztatott lapzselatinokat. Kicsit állni hagyjuk, majd az egészet leszűrjük. Félgömbformákba töltjük, majd betesszük a mélyhűtőbe. Az amarántos csokilapokhoz az olvasztott csokoládét vékonyan elkenjük szilikonos sütőpapíron és megszórjuk pattogatott amaránttal. Ha megdermedt felvágjuk a megfelelő méretűre. Ez lesz a desszert alsó lapja Az eper mousse-hoz az egész tojásokat elkezdjük habosítani, közben az epret és a cukrot felfőzzük 105 °C-osra, majd hozzácsurgatjuk a tojáshabhoz és kihűlésig habosítjuk. A fehércsokoládét fellazítjuk a tejszínhab felével, végül a többi összetevőt is hozzáadjuk, és lazán simára keverjük. A krémet a piramisformába öntjük, kb. a feléig. A közepébe helyezzük a kifagyasztott levendulás félgömböt, majd lezárjuk a csokilappal. Mélyhűtőben keményre dermesztjük. A kész desszertet áthúzhatjuk ganache-sal, vagy lefújhatjuk csokoládéval.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások