Diós pogácsa | Miele Főzőiskola

Diós pogácsa
Miele 2014. 08. 25.
Diós pogácsa
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
400 g liszt
200 g puha vaj
200 g tejföl
20 g élesztő
2 db tojássárgája
4 g só
2 csipet cukor
100 g dió
1 db tojás
15 szem dió
Elkészítés

Az élesztőt keverjük el simára a tejföllel, a tojássárgájával és a cukorral, majd a többi összetevővel dagasszuk simára. Takarjuk le nejlonnal, és egy éjszakán át pihentessük hűtőszekrényben. Másnap gyúrjuk simára, majd lisztezett asztalon nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Szaggassuk ki kisméretű pogácsakiszúróval, majd kenjük meg a tetejét egész tojással. Tetejét fél diószemekkel díszítsük. Fél órát pihentessük szobahőmérsékleten, ezután 220°C-os sütőben 12-13 perc alatt süssük készre.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább