Sajttorta gőzpárolóban | Miele Főzőiskola

Sajttorta gőzpárolóban
Miele 2014. 08. 25.
Sajttorta gőzpárolóban
Gőzpárolóban bizony sokféle étel készíthető. Halak, húsok, zöldségek, desszertek…stb. Miért ne készíthetnénk benne komplett tortákat is. Ezt a sajttortát úgy szokás készíteni hagyományosan, hogy kapcsos tortaformába töltjük a krémet, alulról becsomagoljuk alufóliával a tortaformát, majd egy magas falú tepsibe tesszük, amibe vizet töltünk. És így sütjük, gőzben. Viszont ebben az esetben, a torta alja könnyen megéghet, hiszen az a forró tepsivel érintkezik. Az is előfordulhat, hogy a víz elpárolog, és kiszárad a sütemény. Az ilyen problémák a gőzpároló esetében nem fordulhatnak elő. A precíz időzítőnek köszönhetően, mindig ugyanarra az eredményre számíthatunk.

Recept 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformához.
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
215 g zabkeksz
70 g vaj
500 g Philadelphia krémsajt
330 g tejföl
200 g nádcukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
40 g kukoricakeményítő
6 db tojássárgája
Elkészítés

A kekszalaphoz a zabkekszet és az olvasztott vajat keverjük össze, majd nyomkodjuk el a tortaforma aljában. Tegyük hűtőbe, amíg bekészítjük a krémet. A sajtkrémhez az összetevőket keverjük el simára, majd töltsük a kekszalapra. Alufóliával csomagoljuk be a tortaformát alul és felül is. A forma tetejét is be kell csomagolnunk, hogy a gőz ne csapódhasson le a torta tetejére Majd tegyük gőzpárolóba 100 C-fokra és 120 percre. Érdemes megvárnunk, hogy alaposan kihűljön. Legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Így könnyebben szeletelhető, és jobban összeérnek az ízek. Készíthetünk a tetejére gyümölcszselét, tálalhatjuk gyümölcsszószokkal, vagy egyszerűen friss gyümölccsel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább