Hal édeshagyma-ágyon | Miele Főzőiskola

Hal édeshagyma-ágyon
Miele 2014. 08. 25.
Hal édeshagyma-ágyon
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
40 dkg vöröshagyma
3 ek szűz olívaolaj
1 csipet tengeri só
2 ek fügés balzsamecet
2 ek méz
60 dkg fehérhúsú halfilé
1 db citrom
20 szem mazsola
Elkészítés

A hagymát 1 centi széles cikkekre vágjuk, és olívaolajon nagyon lassan pirítjuk. Fontos, hogy alacsony hőmérsékleten pároljuk, mert így még jobban érvényesül a hagyma édes íze. Megsózzuk, a balzsamecetet és a mézet belecsorgatjuk. Közben a halat besózzuk, és a citrom levével ízesítjük. Egy serpenyőben a halat mindkét oldalán ropogósra sütjük. Közben a hagyma is elkészül, vigyázzunk, ne legyen túl puha. Hozzáadjuk a mazsolát, átforgatjuk, és tálaljuk. A hagymát a tányér közepére rakjuk, és a halat ráfektetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább