Szerecsendiós-brokkolis rizs | Miele Főzőiskola

Szerecsendiós-brokkolis rizs
Miele 2014. 08. 25.
Szerecsendiós-brokkolis rizs
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
25 dkg basmati rizs
50 dkg brokkoli rózsa
1 csipet só
1 csipet bors
20 dkg gouda sajt
2 dl tejszín
1 csipet szerecsendió
2 dkg zsiradék
Elkészítés

A rizst sós vízben puhára főzzük. A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a rizst. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen kirakjuk a párolt brokkoli rózsákkal. Megszórjuk a reszelt sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Remek karácsonyi köret lehet.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Barangolás az ázsiai konyha rejtelmeiben

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább