Bableves | Miele Főzőiskola

Bableves
Miele 2014. 08. 25.
Bableves
főzés idő
75 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
tarka fejtett bab
füstölt hús
sárgarépa
zeller
paprika
erős paprika
hagyma
fokhagyma
liszt
piros paprika
Elkészítés

A beáztatott babot beledobjuk egy edény vízbe, belerakjuk a füstölt húst is, és körülbelül 1 óráig főzzük.
Közben előkészítjük a zöldségeket. Tehetünk bele sárgarépát, zellert, paprikát, erőspaprikát, hagymát, fokhagymát.
Vágjuk apróra a sárgarépát, zellert, a hagymát egészben tegyük bele, így mikor megfőtt a leves, ki tudjuk belőle venni.
Amikor a bab elkészült, tegyük bele a zöldséget.
Egy lábasban egy kevéske zsiradékot olvasszunk fel, és készítsünk benne egy zsemleszínű rántást lisztből. Ehhez tegyünk reszelt fokhagymát és pirospaprikát.
Ha elkészült, merjünk bele egy kis levet a levesből, keverjük csomómentesre, majd öntsük bele a rántást.
Forraljuk fel, és kész a leves.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább