Tom ka gai | Miele Főzőiskola

Tom ka gai
Miele 2014. 08. 25.
Tom ka gai
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 g fokhagyma
2 db citromfű
6 szelet galanga gyökér
6 db kaffir lime levél
2 tk piros curry paszta
2 ek olaj
6 dl húsleves
4 dl kókusztej
1 db csirkemell
20 dkg gomba
zöldcitromlé
halszósz
cukor
koriander
újhagyma
5 g salottahagyma
Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a curry pasztát, és pár percig pirítjuk.
Levesszük a hőt, rádobjuk és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a galanga szeleteket, a citromfüvet egészben és a kaffir lime leveleket, majd átforgatjuk.
Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, és 15 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái.
Ekkor beleöntjük a kókusztejet (fel kell előtte rázni), ekkor már nem forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik.
Beletesszük a csirkemellcsíkokat és a gombát, és kb. 10 percet főzzük, ez alatt mindkettő megfő.
A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral kerekítjük ki az ízeket.
Ezek mennyisége abszolút ízlésfüggő, ehhez a mennyiséghez kb. 1 lime levét, 3-4 ek halszószt és 1 ek cukrot használjunk.
Ha nem elég ízes, még több halszósz kell bele. A tetejére jó sok friss koriandert és felkarikázott újhagymát szórunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább