Szilvás linzertészta | Miele Főzőiskola

Szilvás linzertészta
Miele 2014. 08. 25.
Szilvás linzertészta
főzés idő
45 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 ek fahéj
1 db lime reszelt héja
vanília rúd
1 csipet só
2 db tojássárgája
szilva
2 ek cukor
Elkészítés

1. Keverjük össze a lisztet a porcukorral és a fahéjjal. Ezekhez reszeljük hozzá a lime héját.
2. Kikaparjuk a vaníliarudat, belerakjuk a kikapart részt, a hideg vajat, egy csipet sót és két tojás sárgáját is a tésztába.
3. Géppel vagy kézzel összegyúrjuk.
4. Ha a tészta összeállt, kicsit még kézzel gyúrjunk rajta, de ne sokáig, mert megolvadhat a vaj a kéz melegétől.
5. Két részre szedjük a tésztát, a kisebb részt fagyasztóba rakjuk, később a felesleges tésztát is mellétesszük.
6. A nagyobb rész lesz az alja, ezt két sütőpapír közé helyezzük, és sodrófával megnyújtjuk.
7. Körülbelül fél cm vastag legyen a tészta, hogy kitöltse a kerek sütőforma alját. Figyeljünk arra, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.
8. A kinyújtott tészta tetejéről húzzuk le a papírt, majd szúrjuk bele a sütőformát. Helyezzük sütőlemezre (alul ne távolítsuk el a sütőpapírt), miután a felesleges tésztát körülötte eltávolítottuk.
9. Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig süssük elő.
10. A megmosott szilvákat négy részbe vágjuk, kimagozzuk. Cukorral és fahéjjal meghintjük, majd szórjuk a szilvákat az elősütött tésztára.
11. A fagyasztóba helyezett tésztát kivesszük, és ráreszeljük a tetejére egy nagylyukú reszelő segítségével. Ettől egy kicsit borzas hatású lesz a teteje. Nagyjából egyforma vastagságúra egyengetjük.
12. Körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük szintén 200 °C-on.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább