Csokis keksztorta | Miele Főzőiskola

Csokis keksztorta
Miele 2014. 08. 25.
Csokis keksztorta
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
8 adag
23 cm átmérőjű piskótához:
3 ek kakaóbab töret
4 db tojás
50 g étcsokoládé
60 g cukor
70 g darált olajos mag
Csokoládé ganache-hoz:
200 ml 30%-os állati tejszín
200 g étcsokoládé
Krémhez:
6 db tojássárgája
60 g cukor
24 ml víz
240 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet kurkuma
100 g mascarpone
200 ml 30%-os állati tejszín
Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá.
Az olvasztott étcsokoládét keverjük el a felveretlen tojássárgájával, majd lazán keverjük el a fehérjével.
Végül óvatosan forgassuk bele az olajos magokat és a kakaóbab töretet.
2 kerek lapra van szükségünk a tortához. Kenjük szándékosan egy kicsit nagyobb átmérőjűre, mint 23 cm.
Süssük 220 °C-on 13-14 percig.
Miután kihűltek a piskóták, szúrjuk ki a tortakarikával.
A leeső maradék piskótákra is szükség lesz, ezeket törjük apróra és keverjük el egy kevés csokoládé ganache-al.
A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét.
Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére és a későbbi áthúzására is.
Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot.
A maradékot csomagoljuk el, és tegyük hűtőbe. Az olvasztott fehércsokoládéba keverjük bele a vaníliát és a kurkumát.
A mascarponét a tejszínnel habosítsuk ki, vigyázzunk, hogy ne legyen törős.
A tojássárgáját kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 121 °C-ra.
A tojássárgáját lassan habosítsuk, miközben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot.
Kihűlésig habosítsuk tovább, már gyors fokozaton.
Ha lehűlt a sárgája, állítsuk össze a krémet.
Az olvasztott fehércsokoládéba habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük el a tejszínhab 1/4 részét, majd a többi tejszínhabbal és a sárgájával keverjük el, de már óvatosabban, hablapát segítségével.
Torta betöltésekor a tortát tortasütő karikába töltjük, tehát az egyik piskótát helyezzük a tortakarikába.
A krém egyik felét keverjük el a morzsás ganache-os résszel, de csak márványosra, és kenjük a bekészített alsó lapra, majd helyezzük rá a következő piskótát.
Erre szedjük a maradék krémet - nem fogja teljesen kitölteni a karika magasságát.
Simítsuk el a krémet, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap hajszárító segítségével óvatosan olvasszuk le az oldaláról a tortakarikát.
A maradék elcsomagolt ganache-krémet olvasszuk meg mikrohullámú sütőben. Csak tegyük be háromszor fél percre, miközben mindig átkevergetjük.
Ha langyos és csomómentes a ganache, akkor áthúzhatjuk vele a tortát.
Ízlés szerint díszítsük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább