A tésztákat nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra, és a krémes keretnél 2-3 cm-rel szélesebbre.
Tegyük enyhén meglisztezett tepsikre, és szurkáljuk meg.
A tésztákat egy óra pihentetés után 200 °C-os előmelegített sütőben 22-25 perc alatt süssük egyenletes aranybarnára.
Kihűlés után a krémes kerettel szúrjuk ki a megfelelő méretre.
A krémes keretet tegyük az egyik kisült és méretre vágott vajastésztára, és tegyük félre.
A 200 ml tejet, a tojássárgáját, a keményítőt és a lisztet keverjük el csomómentesen.
A fennmaradt 1000 ml tejet forraljuk elő a vaníliával, majd tegyük félre.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval verjük nem túl kemény habbá, és tegyük félre.
Az előmelegített tejet forraljuk újra, vegyük ki belőle a vaníliarudat, majd sűrítsük be a lisztes keverékkel.
Folyamatos keverés közben addig főzzük, míg el nem kezd kissé fényesedni.
Ekkor vegyük le a főzőlapról, és keverjük el benne a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és keverjük simára.
Végül az összes tojásfehérjét tegyük hozzá és gyors, de óvatos mozdulatokkal keverjük simára.
A krém felét töltsük az előkészített krémes keretbe, és simítsuk el.
Tegyük rá a következő vajastésztát, majd a következő réteg krémet.
Miután langyosra hűlt, tegyük két órára hűtőbe.
Mikor lehűlt (ilyenkor egy kissé összeesik, de ez normális), a tetejére kenjünk tejszínhabot ízlés szerinti mértékben.
A tetejére szánt vajas tésztát kenjük le forró baracklekvárral, majd húzzuk át a fondánnal.