Pikáns mexikói zöldség-gyümölcs saláta | Miele Főzőiskola

Pikáns mexikói zöldség-gyümölcs saláta
Miele 2014. 08. 25.
Pikáns mexikói zöldség-gyümölcs saláta
főzés idő
10 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 db őszibarack
1 db zöldalma
15 szem piros szőlő
1 db avokádó
1 db csípős zöldpaprika
2 ek zöldcitromlé
1 ek extra szűz olívaolaj
1 csipet só
1 fej lilahagyma
2 ek snidling
Elkészítés

Készítsük elő a hozzávalókat: az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk.
Az almát megmossuk és felkockázzuk, ha a szőlőszemek túl nagyok, kettévágjuk őket, ha aprók, akkor egyben hagyhatjuk.
Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, a húsát kockákra vágjuk.
A zöldpaprikát ízlés szerint előkészítjük, ha csípősebben szeretjük, hagyjuk benne az erét, ha szelídebb ízre vágyunk, és gyerekek is fognak enni belőle, akkor szeletelés előtt vágjuk ki, és a magokkal együtt távolítsuk el.
Az így előkészített alapanyagokat egy keverőtálba tesszük, meglocsoljuk a zöldcitrom levével, az olívaolajjal, megsózzuk, majd összekeverjük a lilahagymával és a snidlinggel.
Frissen tálaljuk, sült szárnyasokhoz vagy grillezett gomolyasajthoz nagyon finom.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább