Provance-i feketekagyló-tál | Miele Főzőiskola

Provance-i feketekagyló-tál
Miele 2014. 08. 25.
Provance-i feketekagyló-tál
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 kg feketekagyló
2 dl száraz fehérbor
2 g kakukkfű
1 g vöröshagyma
5 g salotta hagyma
1 db chili paprika
10 g fokhagyma
2 csokor petrezselyem
3 db paradicsom
2 ek paradicsompüré
olívaolaj
Elkészítés

Nagy főzőedényben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk kb. 1 perc alatt.
Hozzáadjuk a salottahagymát, és további 1 percig pároljuk.
Egy időben beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a magtalanitott chili paprikát, és további 1 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a hámozott és magtalanított húsát, majd rövid ideig tartó együtt párolás után hozzákeverjük a paradicsompürét.
1/2 dl fehérbor hozzáadásával, folyamatos kevergetés mellett összeforrósitjuk.
A tűzhelyünket magasabb fokozatra kapcsoljuk, majd beletesszük a megtisztitott és átvizsgált fekete kagylókat.
Hozzáöntjük a maradék fehérbort, és fedő alatt kb. 3 percig, magas hőmérsékleten hőkezeljük.
Közben apróra vágjuk a petrezselymet.
3 perc elteltével a fedőt levéve keverőkanállal a kagylókat megkeverjük, beleszórjuk a petrezselyem felét, majd újra lefedve további 3 percig főzzük.
Előmelegitett tányérokra szervirozzuk a kagylókat, és a maradék petrezselyem felhasználásával díszítjük.
Friss, tört bagettel tálaljuk és fogyasztjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább