Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Mákos, parmezános nyalóka

mikeanna. | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
15 perc
2 adag

Hozzávalók

2 adag
8 dkg parmezán
1 tk.( teáskanál) szezámmag
1 tk. mák
nyalókapálcika

Jellemzők

Elkészítés

Majdnem a legfinomabb reszelőn reszeljük le a parmezánt. Egy tálban összekeverjük a szezámmagot a mákkal és a parmezánnal. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Tegyünk rá egy pogácsa szaggatót. Szórjuk bele a keveréket; ne vastagon. Rakjuk bele a nyalókapálcát, majd még egy kis keverék, hogy hozzátapadjon sütés közben. 220°C 5 percig sütjük. Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd szedjük fel. Ha nehezen jön fel formázólapáttal, vagy egyszerű késsel óvatosan nyúljunk alá.
Tálalási módszer:
(Átlátszó) dobozba fúrunk lyukakat.. és ennyi :)
Megjegyzés:
Bármi mással is elkészíthetjük a mákon és szezámmagon kívül is (paprika, mogyoró, kakukkfű...) Kitünő koktélszendvics! :)
mikeanna.

Feltöltötte

mikeanna.
3 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások