Gyümölcsparfé | Miele Főzőiskola

Gyümölcsparfé
Miele 2014. 08. 25.
Gyümölcsparfé
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
8 adag
3 db tojás
4 db tojássárgája
120 g cukor
500 g állati tejszínhab
300 g áfonya
300 g ribizli
Ganache-hoz:
200 ml állati tejszín
200 g étcsokoládé
Elkészítés
Az egész tojást és a tojássárgáját a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (max 85 °C), majd kihűlésig habbá verjük.
Elkeverjük a felvert tejszínhabbal, majd ezt a bekevert habot két részre osztjuk, az egyik részt turmixolt áfonyával, a másik részt turmixolt ribizlivel ízesítjük. Kívánt formába rétegezve töltjük, majd mélyhűtőben dermesztjük.
A ganache-hoz a tejszínt felforraljuk, majd simára keverjük benne a csokoládét.
Langyosan öntjük a parféra.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább