Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Gyümölcsparfé

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

gyerekjáték
60 perc
8 adag

További képek

Hozzávalók

8 adag
3 db tojás
4 db tojássárgája
120 g cukor
500 g állati tejszínhab
300 g áfonya
300 g ribizli
Ganache-hoz:
200 ml állati tejszín
200 g étcsokoládé

Jellemzők

  • desszert
  • édes sütemény
  • tejszínhab
  • étcsokoládé
  • parfé
  • gyümölcs parfé
  • édes desszert
  • ribizli

Elkészítés

Az egész tojást és a tojássárgáját a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (max 85 °C), majd kihűlésig habbá verjük.
Elkeverjük a felvert tejszínhabbal, majd ezt a bekevert habot két részre osztjuk, az egyik részt turmixolt áfonyával, a másik részt turmixolt ribizlivel ízesítjük. Kívánt formába rétegezve töltjük, majd mélyhűtőben dermesztjük.
A ganache-hoz a tejszínt felforraljuk, majd simára keverjük benne a csokoládét.
Langyosan öntjük a parféra.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások