Töki pompos | Miele Főzőiskola

Töki pompos
CzA 2014. 08. 25.
Töki pompos
főzés idő
perc
teríték
adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
adag
Elkészítés
Előkészítés: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékony csíkokra, a kolbászt, paprikát, paradicsomot és a lila hagymát karikákra vágjuk, de nem keverjük össze! A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük. Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben a sajt kivételével. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük amíg a sajt megpirul.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább