Citromos céklaleves a Bétervben | Miele Főzőiskola

Citromos céklaleves a Bétervben
Miele 2014. 08. 25.
Citromos céklaleves a Bétervben
főzés idő
35 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
3 db cékla
1 g hagyma
500 g eper
vaj
olívaolaj
1 üveg fehérbor
2 db citrom
1 l víz
tejszín
porcukor
Díszítéshez:
citromfű
mentalevél
Elkészítés

A céklát fölnégyeljük, becsomagoljuk fóliába, és megsütjük 180-200°C-on.
Amíg sül, a hagymát fölkockázzuk, és az eperrel a vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük.
Kevés fehérbort, vagy ha van akkor tokaji aszút öntünk hozzá.
1 citromot fölszeletelünk és beletesszük.
Ha elkészült a cékla, meghámozzuk, és apróbb darabokra vágva beletesszük a fazékba, majd felöntjük vízzel és még egy kevés borral.
25-35 percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább