Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Húsvéti töltött kalács

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
120 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
30 dkg finomliszt
1 kk só
1 kk cukor
1 db tojás
1 dl tej
1 dkg élesztő
7 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
35 dkg főtt sonka
1 g kolbász
20 dkg cheddar sajt
reszelt torma

Jellemzők

  • desszert
  • Sanyi Séf
  • gőzpárolás
  • kalács
  • húsvéti kalács
  • Kis Sándor
  • tésztakészités
  • húsvéti kalács recept
  • töltött kalacs
  • béterv

Elkészítés

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd 20-25 percig gőzpárolóban kelesztjük, vagy kb. 30-35 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük.
Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26x40 cm-es téglalapra.
Három részre osztjuk, de csak szemre - nem kell elvágni - és a középső részt megkenjük tormával.
Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász és cheddar sajt kerül.
A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon.
A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, megint jobbról, megint balról, míg el nem fogynak.
Tepsire emeljük ki, és letakarva kb. 30-40 percig kelesztjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A megkelt kalácsokat egy egész felvert tojással lekenjük, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Forrás: limarapeksege.blogspot.hu
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
4 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások