Húsvéti töltött kalács | Miele Főzőiskola

Húsvéti töltött kalács
Miele 2014. 08. 25.
Húsvéti töltött kalács
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
30 dkg finomliszt
1 kk só
1 kk cukor
1 db tojás
1 dl tej
1 dkg élesztő
7 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
35 dkg főtt sonka
1 g kolbász
20 dkg cheddar sajt
reszelt torma
Elkészítés

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd 20-25 percig gőzpárolóban kelesztjük, vagy kb. 30-35 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük.
Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26x40 cm-es téglalapra.
Három részre osztjuk, de csak szemre - nem kell elvágni - és a középső részt megkenjük tormával.
Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász és cheddar sajt kerül.
A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon.
A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, megint jobbról, megint balról, míg el nem fogynak.
Tepsire emeljük ki, és letakarva kb. 30-40 percig kelesztjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A megkelt kalácsokat egy egész felvert tojással lekenjük, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább