Cikkek | Miele Főzőiskola

Cikkek

Rosszkedv ellen jól jöhet a mogyoró
Rosszkedv ellen jól jöhet a mogyoró
2015. 12. 01.
A téli időszakban kevesebb a napfény, egyre hűvösebbek a nappalok, és az eső is sokat esik. Nem csoda, ha ilyenkor kedvetlenek vagyunk, és a legszívesebben ki sem dugnánk az orrunkat otthonról. Ha elkapna bennünket a mélabú, ne hagyjuk, hogy magával húzzon, inkább ropogtassunk mogyorót, attól biztosan jobb kedvünk támad.
 Tovább
A tonhal a szívnek és a csontoknak is jót tesz
A tonhal a szívnek és a csontoknak is jót tesz
2015. 12. 01.
A mai táplálkozási ajánlások szerint hetente két-három alkalommal ajánlott halat fogyasztani. A bőség zavarában néha nehéz választani, de a tonhallal nem lehet mellényúlni. Nem csak ízletes és változatosan elkészíthető, értékes tápanyagokban is jócskán bővelkedik.
 Tovább
Őszi gyógynövények az ételekben – Nem mindennapi, egészséges alapanyagok
Őszi gyógynövények az ételekben – Nem mindennapi, egészséges alapanyagok
2015. 11. 12.
Azt sokan tudják, hogy immunrendszerünk védelme érdekében a zöldségek, a gyümölcsök, és a gabonafélék is fontos alapanyagok. De nem maradhatnak ki a sorból az őszi, tél eleji gyógynövények sem. Ezúttal a kökény, a borbolya, és a csipkebogyó a kedvencünk, mindegyiket igazán izgalmas ételekben ajánljuk az egészség megőrzésére.
 Tovább
A csokoládé élvezete cukormentesen
A csokoládé élvezete cukormentesen
2015. 11. 12.
A csokoládé talán a legnagyobb kedvenc az édességek körében, nem véletlen: bármikor könnyen elérhető és tényleg nagyon finom. Majszolgatása közben eszünkbe nem jut a kalóriákat számolgatni, de többé már nem is kell, hála a cukormentes csokoládé megjelenésének.
 Tovább
Őszi kedvencünk a kelbimbó
Őszi kedvencünk a kelbimbó
2015. 10. 27.
A vadkáposzta volt az őse a ma ismert káposztaféléknek: a fejes- és kelkáposztának, karfiolnak, brokkolinak, sőt, a karalábénak is. Ezeken kívül van még egy gyakran tányérra kerülő rokon, mely egyedi ízével nagyon megosztja a kedvelők és nem kedvelők táborát – ez pedig a kelbimbó.
 Tovább
Téli vitaminpótlás gyorsfagyasztott zöldségekkel
Téli vitaminpótlás gyorsfagyasztott zöldségekkel
2015. 10. 27.
Táplálkozásunk tekintetében télen az egyik legnehezebb feladat a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő pótlása. Az áruházláncok polcai bár tele vannak friss termésekkel, ezek nagy része már nem sok tápértékkel rendelkezik. Így ha vitaminigényünket természetes forrásból szeretnénk kielégíteni, fogyasszunk gyorsfagyasztott zöldségeket!
 Tovább

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább