Tavaszi alapanyag: medvehagyma | Miele Főzőiskola

Tavaszi alapanyag: medvehagyma
2017. 05. 12. Nyomtatás
A medvehagyma a kert tavaszi dísze, azonban konyhánkban is kiválóan felhasználhatjuk; nem csak finom és erős ízével, de egészségünk erősítésével is szebbé teszi a májusi napokat.

Mi is az a medvehagyma?

Erős, ízében fokhagymára emlékeztető fűszernövény, amely vadon terem. Tavaszi időszakban szinte virágszőnyeg képződik leveleiből a sűrű, lombos erdők aljnövényzetében. Ha gyűjteni szeretnénk, fokozottan ügyeljünk arra, hogy ne tévesszük össze a gyöngyvirággal, de a boltokban is kiváló minőségben hozzájuthatunk. Levelét gyógyászati célokra is használják, de étkezési célokra is alkalmas, konyhánk kiváló alapanyaga lehet, ha jól bánunk vele.

Milyen hatása van a szervezetre?

Amellett, hogy a medvehagyma csökkenti a vérnyomást, méregtelenít, étvágyfokozó és emésztésserkentő hatása is ismert. A tavaszi fáradtság leküzdésében is segít: sok C-vitamint tartalmaz, amellyel szervezetünk ellenálló-képességét is növelhetjük, miközben finomakat is eszünk belőle. Ha gőzpárolóban készítjük, kevesebb fontos tápanyag vész el: erre is érdemes gondolni, amikor receptet vagy sütési módot választunk. Egészségesen, finoman!

Hogyan használjuk fel a konyhában?

Készíthetünk belőle krémlevest, egyszerűen, gyorsan és egészséges alapanyagokkal; vagy egyszerűen összedobhatunk egy vendégváró medvehagymás avokádósalátát vagy egy kellemes pestot. Kelt tésztákhoz is nagyszerűen illik: az otthon készített medvehagymás tortellini nem csak ízletes, de laktató is, elkészítése sem bonyolult a Miele gépeivel.

Ha nem szeretnénk megfőzni, használjuk fel frissen vagy akár a hűtődobozból elővéve: medvehagymánk akár egy hétig is eláll, zsenge és erős íze pedig nem vész el; szendvicsekhez és előételekhez is kiváló választás.

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább